AdBlue: belangrijke zaken om te weten
juli 17, 2021
Alles tonen

De diensten die wij aanbieden

Hoewel onze naam anders doet vermoeden, bieden wij veel meer aan dan alleen het chiptunen van voertuigen. Chiptuning is echter wel de hoofdmoot van het bedrijf. In deze blog willen wij onze belangrijkste diensten meer onder de aandacht brengen, zodat jij als klant weet waarvoor je bij ons terecht kunt.

Andere softwarematige aanpassingen
Naast chiptuning kunnen we ook vele andere softwarematige aanpassingen uitvoeren aan je auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het permanent buitenspel zetten van een Adblue-systeem, EGR-klep of NOx sensor. Maar ook het definitief uitschakelen van een start/stop-systeem behoort tot de mogelijkheden.

Het uitvoeren van een diagnose
Het motormanagement lampje brandt en/of je auto rijdt niet zoals hij moet rijden. Bij ons kun je terecht voor een uitgebreide diagnose. Wij zoeken vaak verder dan onze neus lang is en zijn er op gebrand om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Het eventueel oplossen gebeurt altijd in overleg met de klant en bij akkoord op de prijsopgaaf. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Wat goed is om te weten is dat wij bij een auto voor een chiptuning ook een diagnose uitvoeren. Een auto wordt niet getuned indien wij een probleem constateren wat van invloed kan zijn op de tuning. Ook in dat geval wordt er altijd met de betreffende klant overlegd over de te nemen vervolgstappen.

Vermogenstest
Onze rollenbank wordt niet alleen gebruikt in combinatie met een tuning. Het is namelijk ook mogelijk om een losse vermogenstest bij ons aan te vragen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, waarvan de belangrijkste zijn: - Er is een vermoeden dat de auto getuned is - Een klant wil het vermogen weten vanwege de relatief hoge kilometerstand - De auto is ergens anders gechipt, maar betreffend bedrijf had geen rollenbank of de klant twijfelt over de vermogenstoename. Ook kan de rollenbank ingezet worden als onderdeel van het eerstgenoemde onderdeel: een diagnose. Dit doen we alleen op verzoek van de klant.

Optimaliseren van de versnellingsbak
De moderne automatische transmissie heeft ook een aansturing nodig en in veel gevallen gebeurt dit vanuit de TCU: Transmission Control Unit. Bij een aantal merken en modellen kunnen we de TCU ook softwarematig aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan DSG (bij Audi bekend als S-Tronic). Het aanpassen van de software gebeurt met behulp van de eisen en wensen van de klant. Wat we onder andere kunnen aanpassen: schakelmomenten, koppelbegrenzing of de snelheid van het schakelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.