COD/ACT uitschakelen

Benzine
Diesel
Heeft u last van een trillende en/of brommende auto laag in toeren? Dan heeft Chiptuning Noord daar een oplossing voor. Wij schakelen de 2-cillinder modus uit voor diverse motoren.
Bekijk dienst

Additief uitschakelen

Diesel
Dit systeem verwarren mensen vaak met Adblue. Het kent echter een totaal andere functie: het bevorderen van het regeneratieproces van het roetfilter. Helaas brengt dit systeem vaak problemen. Uitschakelen verhelpt deze.
Bekijk dienst

NOx-sensor uitschakelen

Benzine
De NOx sensor is een heel gevoelige, en vrij dure sensor. Deze sensor gaat dan ook vaak kapot. Dit zorgt voor erg veel problemen. Wij schakelen deze desgewenst uit.
Bekijk dienst

Start-stop systeem uitschakelen

Benzine
Diesel
Het start-stop systeem heeft voordelen, maar er zijn ook nadelen, zoals: verminderde levensduur van de accu, extra slijtage van startmotor en koppeling, vertraging bij opnieuw starten en mindere geschiktheid voor bepaalde rijomstandigheden. Wij kunnen het uitschakelen.
Bekijk dienst

Auto diagnose – foutcode of motorstoring

Benzine
Diesel
Heeft je auto motor problemen of een brandend lampje op het dashboard? We zijn gespecialiseerd in het achterhalen van de oorzaak hiervan door het uitvoeren van grondige motordiagnoses.
Bekijk dienst

EGR uitschakelen

Benzine
Diesel
EGR uitschakelen laat je eenvoudig in onze werkplaats doen. Hiermee verhelpen wij een breed scala aan problemen en storingen. Wij passen de software aan waardoor de EGR klep niet meer nodig is. Zo bespaar je veel kosten.
Bekijk dienst

Roetfilter uitschakelen

Diesel
Alleen dieselmotoren bevatten roetfilters. Het doel is uitlaatgassen doorlaten, en hierbij roetdeeltjes op te vangen. Dit heeft milieuvoordelen maar is nadelig voor de motor. Door uitschakeling van het roetfilter is regeneratie niet meer nodig en bespaar je brandstof.
Bekijk dienst

Vermogenstest

Benzine
Diesel
Heeft een andere tuner je auto voorzien van een optimalisatie, of wil je het huidige vermogen weten? Kom gerust langs voor vermogenstest. Dit kan voor zowel 2 als 4 wiel aangedreven auto's. Deze dienst kun je gemakkelijk combineren met chiptuning. Je ziet in een overzichtelijke uitdraai wat de verschillen zijn voor en na de chiptuning!
Bekijk dienst

Versnellingsbak tunen

Benzine
Diesel
Chiptune een automaatbak bij ons. Dit staat los van het chiptunen van de motor. Chiptuning van een versnellingsbak doen wij door het aanpassen van de TCU (Transmission Control Unit). Onze klanten kiezen steeds vaker voor het tunen van de versnellingsbak.
Bekijk dienst

Chiptuning

Benzine
Diesel
Optimaliseer jouw auto bij ons voor betere prestaties en meer comfort. De chips in een ECU bezitten software. Deze software is vaak ver binnen de belasting geschreven van de automotor. Deze optimalisatieruimte biedt mogelijkheden om de automotor te chiptunen, zonder beschadigingen.
Bekijk dienst

AdBlue uitschakelen

Diesel
Een toenemend aantal dieselmotoren gebruiken AdBlue voor het beperken van de NOx-uitstoot . Dit mengsel van water en ureum werkt erg goed. Maar moet wel regelmatig worden bijgevuld. Daarnaast zijn er veel storingen met dit systeem. Uitschakelen is de voordeligste keuze!
Bekijk dienst