Chiptuning hybride auto | Verbeter de prestaties en het verbruik

Zoek je chiptuning voor je hybride auto? Chiptuning is een techniek waarmee de prestaties van een auto kunnen worden verbeterd. Dit geldt ook voor hybride auto’s. Door middel van chiptuning kan de software van de auto worden aangepast, waardoor de motor efficiënter kan werken en er meer vermogen vrijkomt. Dit kan leiden tot betere prestaties en een verbeterde brandstofefficiëntie.

chiptuning hybride auto, hybride chiptuning

Hybride auto’s verder verbeteren

Hybride auto’s zijn populair vanwege hun zuinige brandstofverbruik en de lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Echter, met chiptuning kan de efficiëntie van de hybride aandrijflijn verder worden verbeterd. Dit kan bijvoorbeeld door het optimaliseren van de verbranding en het aanpassen van de motorregeling.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Toyota hybrid tuning, BMW hybrid tuning en DS5 hybrid tuning

Een voorbeeld van een hybride auto die geschikt is voor chiptuning is de Toyota Prius. Door het aanpassen van de software wordt het vermogen van de benzinemotor vergroot en de elektromotor efficiënter ingezet. Dit leidt tot een betere acceleratie en een hogere topsnelheid, terwijl het brandstofverbruik nog steeds laag blijft.

Een ander voorbeeld van een hybride auto die wij kunnen chiptunen is de BMW i8. Door de software van de auto aan te passen wordt het vermogen van de benzinemotor en de elektromotor verhoogd, waardoor de auto nog sneller en krachtiger wordt. Ook hierbij blijft het brandstofverbruik relatief laag.

Een laatste voorbeeld van een hybride auto die succesvol gechiptuned wordt, is de DS5. Je ziet hem hieronder op onze Dynostar testbank staan. We hebben zeker eer van ons werk bij de chiptuning van deze hybride, aangezien we ruime prestatiewinst in zowel PK als in Nm boeken.

chiptuning DS5, hybride diesel tuning, chiptuning hybride auto

Chiptuning hybride auto – kwaliteit erg van belang

Bij chiptuning van hybride auto’s is het belangrijk om te weten dat de levensduur van de batterij kan worden beïnvloed. Door het optimaliseren van de motorregeling kan er meer energie worden vrijgemaakt, wat kan leiden tot een hoger verbruik van de batterij. Het is daarom belangrijk om bij het chiptunen van een hybride auto te kiezen voor een betrouwbare specialist die hiermee ervaring heeft en die rekening houdt met de levensduur van de batterij.

Al met al kan chiptuning dus ook bij hybride auto’s zorgen voor betere prestaties en een verbeterde brandstofefficiëntie. Echter, het is belangrijk om hierbij wel te kiezen voor een betrouwbare specialist, zoals Chiptuning Noord en om rekening te houden met de invloed op de batterij.

diwatches.com