Van offerte tot eindproduct! Hieronder zie je ons volledige chiptuning traject:

 1. Het offerte traject:
  – Je vraagt een offerte aan via ons formulier, telefonisch of via whatsapp.
  – Wij sturen je de offerte binnen 24 uur met alle bijbehorende gegevens.
  – Bij akkoord plannen we een afspraak met je in.
 2. De afspraak:
  Bij aankomst wacht je in onze ruime kantine of maak je gebruik van een leenauto volgens afspraak.
 3. Diagnose stellen:
  – Allereerst lezen wij de huidige software van de motorregelmodule (kortweg ECU). Wij controleren meteen of de software 100% origineel is.
  – Vervolgens stellen wij uit voorzorg een diagnose van de auto. Hiermee bedoelen we: staan er storingen in die van belang zijn bij het chiptunen van jouw auto?
  – Staan er storingen in? Dan wissen we deze eerst met onze diagnose-apparatuur en kijken we in de volgende stap of deze terugkomen
 4. Vermogensmeting:
  Indien er voor een chiptuning met vermogensuitdraai is gekozen, vind er een meting plaats waarbij we meteen diverse datalogs maken. We hebben dan meteen zwart op wit of de auto z’n origineel opgegeven vermogen en koppel behaald.
 5. Alles in orde?
  – Dan vervolgen wij de opdracht met het ontwikkelen van de nieuwe software. Deze stap neemt de meeste tijd in beslag.
  – Vervolgens schrijven wij de nieuwe software in de ECU van de auto.
 6. Proefrit op de weg of vermogensmeting met tuning:
  – Indien er niet voor een vermogensuitdraai is gekozen, maken wij een proefrit op de weg. Tijdens het rijden maken wij diverse datalogs om te kunnen zien of de opgegeven waardes worden bereikt.
  – Indien er voor een vermogensuitdraai is gekozen, doen we een nieuwe vermogensmeting. Halen we de PK’s en koppel? Dan is de auto klaar en kun jij volop genieten van meer rijplezier en comfort. Ook maken we tijdens te vermogensmeting diverse datalogs om te kunnen zien of de waardes allemaal correct zijn.
  – Indien de waardes niet correct zijn, maken we nog de nodige aanpassingen in software.
 7. Afronding, proefrijden en afrekenen:
  Als alles klaar is, ronden wij de laatste dingen af. Voordat je bij ons afrekent, mag je eerst gaan proefrijden. Dat is te allen tijde onze werkwijze: de klant is koning! Na het afrekenen krijg je een certificaat of vermogensuitdraai mee. Bewaar deze bij je andere auto-papieren.