Wat is chiptuning? | Chiptuning Noord legt uit!

Chiptuning is een proces waarbij de software van de Electronic Control Unit (ECU) van een voertuig wordt aangepast om de prestaties te verbeteren. Moderne motoren maken gebruik van een ECU om verschillende functies te regelen, zoals de turbodruk, het ontstekingstijdstip en de hoeveelheid ingespoten brandstof.

ECU aanpassen

Door de software van de ECU aan te passen, kan een chiptuner ervoor zorgen dat de automotor beter presteert. Vaak is de software namelijk conservatief geprogrammeerd, waardoor er nog ruimte is voor verbetering zonder dat dit schade aan de motor veroorzaakt. Chiptuning kan leiden tot een verhoogd vermogen, een hogere topsnelheid, een snellere acceleratie en een betere brandstofefficiëntie.

De populariteit van chiptuning is de laatste jaren sterk toegenomen en deze trend lijkt zich voort te zetten. Ben je benieuwd wat Chiptuning Noord voor je kan betekenen? Of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact op!

Wat zijn de voordelen van chiptuning?

Over het algemeen wordt uw motor door chiptuning levendiger en reageert deze beter op gaspedaalbewegingen. De andere voordelen, zetten wij hieronder op een rij:

  • Een vermogenswinst tot meer dan 25%.
  • Extra trekkracht tot meer dan 30%. Dit is ideaal voor beladen auto’s en (bestel)busjes.
  • Een vlottere auto, ideaal tijdens bijvoorbeeld het inhalen.
  • Een soepelere motor, dit verhoogt het rijcomfort en rijplezier.
  • Een efficiënter brandstofverbruik. De aanpassingen zorgen ervoor dat u tot meer dan 6% op uw brandstofkosten kunt besparen.