Trekauto caravan | Chiptuning voor meer trekkracht

We ontvangen regelmatig verzoeken voor het chiptunen van trekauto’s. Het doel van deze tuning is om het trekken van caravans of aanhangers te vergemakkelijken. Het is belangrijk voor ons om te weten of uw auto is uitgerust met een turbo, aangezien hierbij vaak grotere prestatieverbeteringen te behalen zijn. Bij atmosferische benzinemotoren zonder turbo is het koppel vaak laag. Zelfs als deze motoren veel vermogen hebben, zijn ze mogelijk niet krachtig genoeg om zware lasten te trekken. en worden hierdoor ook na chiptuning wellicht nooit de beste caravantrekkers.

Wilt u een idee krijgen van de mogelijke prestatieverbetering van uw trekauto na chiptuning? Neem contact op voor een offerte of het plannen van een afspraak.

En neem gerust een kijkje op onze dienstenpagina voor onze overige service.

Inzicht in prestatiewinst voor uw trekauto van caravan!

Vul de onderstaande tool in om meteen inzicht te krijgen in de prestatiewinst voor uw auto.

Met uw trekauto een caravan trekken?

Als u overweegt een nieuwe auto te kopen of al een auto bezit om een caravan te trekken, controleer dan eerst of deze is uitgerust met een motor met of zonder turbo. Kijk daarna naar het standaard koppel van de auto en wat de potentiële prestatieverbetering kan zijn door chiptuning. Op deze manier kunt u een inschatting maken van hoe soepel het trekken van een caravan of aanhanger met uw auto zal verlopen.

Hoewel mensen vaak kijken naar het vermogen in pk’s, is het koppel veel belangrijker. Aarzel niet om ons te vragen naar de mogelijkheden voor het chiptunen van uw trekauto; we helpen u graag.

De beste caravantrekkers hebben vaak een turbo

Een goed voorbeeld van chiptuning bij een trekauto is de BMW 118i uit de E87-generatie (2007-2011). Dit illustreert het verschil in resultaat bij chiptuning van een trekauto met en zonder turbo. Deze auto heeft standaard 145 pk en een koppel van 190 Nm. Chiptuning kan maximaal 5-10 extra pk’s en Nm’s opleveren, wat niet veel rendement oplevert. Ter vergelijking heeft de 118D van dezelfde generatie dezelfde pk’s, maar een veel hoger koppel van 300 Nm vanwege de turbo. Met chiptuning kan deze auto 35 pk en 90 Nm extra vermogen leveren.

In de praktijk kan de aanwezigheid van een turbo daarom veel verschil maken. In veel gevallen zijn de beste trekauto’s uitgerust met een turbo.