DSG tuning biedt veel voordelen

DSG tuning is het aanpassen van de Transmission Control Unit (TCU) van een Direct Shift Gearbox (DSG) versnellingsbak. Zo’n versnellingsbak is uitgerust met twee koppelingen voor snel schakelen tussen versnellingen. Dit is een apart proces van het chiptunen van de motor, waarbij wij de Engine Control Unit (ECU) aanpassen. Bij het chiptunen van de versnellingsbak verwijderen wij de koppelbegrenzing. Dit kan nodig zijn om extra koppel na een chiptuning te kunnen verwerken. Het rijcomfort verbeteren wij door de schakelmomenten naar wens van de klant te optimaliseren.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Het chiptunen van een ZF versnellingsbak

Een ZF versnellingsbak, ook bekend als Tiptronic, heeft een koppelomvormer om schakelmomenten te laten verlopen met minimale trekkrachtonderbreking. Het chiptunen van een ZF versnellingsbak is minder bekend dan DSG tuning, maar is mogelijk en kan op dezelfde manier worden uitgevoerd als bij een DSG. BMW-rijders zijn hier vaak bekend mee.

Chiptuning Multitronic versnellingsbak

Een Multitronic versnellingsbak van Audi is een variabele automatische versnellingsbak, waarbij de ratio tussen de kortste en langste overbrenging traploos verloopt, waardoor de motor tijdens het versnellen op een vast toerental kan blijven. Momenteel kunnen wij slechts één model, de VL381, van een Multitronic versnellingsbak tunen. Dit model is te vinden in de Audi A4 8K, Audi A5 8T, Audi A6 4G en de Audi A7 4G.

De mogelijkheden van DSG tuning

Het tunen van de versnellingsbak biedt verschillende mogelijkheden, zoals het verbeteren van het rijcomfort en het verwerken van extra koppel na een chiptuning van de motor. Bij het aanvragen van een offerte kunnen klanten aangeven of ze de versnellingsbak ook willen optimaliseren en bespreken wij de mogelijkheden. Neem ook eens een kijkje op onze dienstenpagina voor ons volledige dienstenaanbod!