Walnut Blasting

Het komt steeds vaker voor: de vraag naar het reinigen van het inlaattraject. Wij doen dit middels walnut blasting; stralen met walnootgranulaat. Dit granulaat is dusdanig hard en wordt onder zo’n grote druk ingeblazen, dat het inlaattraject tot 100% gereinigd kan worden.

Waarom walnut blasting?

De huidige benzine motoren met directe inspuiting krijgen op den duur last van ‘carbon build-up’ in de inlaatkanalen. In het Nederlands: koolstofafzetting. De injectoren spuiten namelijk direct in de cilinderkamers. Tevens vormen de oliedampen ook een probleem. Ze slaan neer tegen de wanden van het inlaattraject. Alles bij elkaar zorgt uiteindelijk voor vernauwing, wat problemen met zich mee gaat brengen. De meest bekende klachten zijn:

  • Minder vermogen dan voorheen
  • Er kunnen motorstoringen ontstaan
  • Stationair draait de motor niet goed
  • Het accelereren gaat schokkend of de motor houdt in.

Ons advies is om het inlaat traject na elke 75.000 tot 90.000 gereden kilometers te laten reinigen. Zo houdt je de auto in topconditie.

Naast het reinigen van de inlaatkanalen, nemen wij ook het ultrasoon reinigen van de injectoren mee! Dit zorgt voor het optimale resultaat.

Veel voorkomende vragen

Is het veilig?
Het reinigingsproces is volkomen veilig. We zorgen er voor dat alle kleppen van de cilinders dicht zijn, voor dat we aan de reiniging beginnen. Alle overige inlaten worden afgeplakt, zodat deze schoon blijven van vuil, stof en granulaat.
Hoe lang duur het reinigen?
Je bent de auto een gehele werkdag kwijt. Er is, indien nodig, een leenauto beschikbaar. Deze stellen wij gratis beschikbaar. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor de brandstof.
Is het bij dieselmotoren ook mogelijk?
Ondanks dat dit minder vaak voorkomt bij dieselmotoren, is het zeker wel mogelijk!