Cylinder on demand | 2 cilinder modus uitschakelen bij Chiptuning Noord

Cylinder On Demand (COD) is een innovatieve technologie die gebruikt wordt in moderne auto’s om brandstof te besparen. Het idee achter COD is dat de motor alleen de cilinders gebruikt die op dat moment nodig zijn om de auto voort te bewegen. Dit betekent dat wanneer er minder vermogen nodig is, de motor minder cilinders gebruikt en daardoor minder brandstof verbruikt.

Waarom Cylinder on Demand uitschakelen?

Het uitzetten van de Cylinder On Demand functie kan echter ook voordelig zijn in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld wanneer er meer vermogen nodig is om snel te versnellen of wanneer er op een bergachtig terrein gereden wordt. Wanneer de COD functie uitgeschakeld is, werken alle cilinders samen om de benodigde kracht te leveren, waardoor de auto beter presteert. Wil je het Cylinder on Demand systeem door ons laten uitzetten? Neem contact op, we helpen je graag!

Meer brandstofverbruik na uitschakelen COD

Wanneer we de Cylinder on Demand uitschakelen, kan het brandstofverbruik toenemen, vooral bij hogere snelheden op de snelweg. Dit kan leiden tot hogere brandstofkosten en meer CO2-uitstoot. Het is daarom belangrijk om de COD functie alleen uit te schakelen als dat echt nodig is. Daarnaast is het uitzetten van de Cylinder On Demand functie niet bij alle auto’s mogelijk. Cylinder On Demand is dus een nuttige technologie die bijdraagt aan een betere brandstofefficiëntie en minder CO2-uitstoot. Het uitzetten van deze functie kan in sommige situaties echter voordelig zijn, maar het is belangrijk een goede service zoals Chiptuning Noord te raadplegen voordat je dit doet.

Neem ook een kijkje op onze dienstenpagina voor een volledig overzicht van ons service aanbod.