Chiptuning | Kies de aanpak van Chiptuning Noord!

Wilt u uw auto, bedrijfswagen of camper op maat chiptuning bieden? Kijk dan naar de mogelijkheden die Chiptuning Noord in Kollum (Friesland) u biedt. In onze werkplaats in Kollum in Friesland beschikken wij over originele chiptuning apparatuur en een testbank. Onze ruime ervaring zorgt er bovendien voor dat wij vele merken en uitvoeringen kunnen chiptunen. Wij bieden chiptuning voor een scherpe prijs. Bent u benieuwd naar onze dienstverlening?

Ruim 10 jaar geleden is het bedrijf van Johnny van der Bij uit hobby ontstaan. Inmiddels is het door de passie voor de techniek en het vakmanschap uitgegroeid tot een gerenommeerd chiptuning-bedrijf in Noord-Nederland. Naast chiptuning leveren wij ook andere diensten. Kijk op onze dienstenpagina voor een overzicht van onze werkzaamheden.

Wat is chiptuning? Onze aanpakChiptunen

Bijna alle moderne auto’s zijn uitgevoerd met een computer (ECU). Deze computer doet de motormanagement van de auto. Bij chiptunen wordt de software van deze computer geoptimaliseerd zodat de motor beter gemanaged wordt. Hierdoor kan door het chiptunen meer koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid) ontstaan en is in sommige gevallen ook een lager brandstofverbruik te realiseren.

Wanneer auto’s uit de fabriek komen is de software veelal niet optimaal ingesteld. Door aanpassingen te doen, kan er prestatiewinst worden behaald. Bij het chiptunen blijven wij binnen de toleranties van de motor, zo voorkomen wij dat de motor schade oploopt. Lees ook onze klantervaringen om meer over onze aanpak te weten te komen.

Chiptuning stage 1

De beschreven chiptuning is de meest bekende vorm van tuning en verwijst naar het aanpassen van kenvelden in het motormanagement van de auto, zonder fysieke aanpassing aan het motorblok. Het is belangrijk dat de auto in goede conditie verkeert voordat er getuned kan worden. Bij twijfel over de staat van de auto, wordt aangeraden om deze eerst te laten controleren door een garage voordat contact wordt opgenomen met de chiptuner. Ook wordt het aanbevolen om een vermogenstest op de testbank uit te voeren om het originele vermogen en koppel te achterhalen.

Chiptuning stage 2

Als stage 1 tuning niet voldoende is, kan er gekozen worden voor stage 2 tuning, waarbij niet alleen de software wordt aangepast, maar ook hardwarematige aanpassingen zoals een performance in- en uitlaatsysteem en/of intercooler worden toegevoegd. Hierdoor stroomt er meer lucht naar de motor en wordt er meer vermogen gegenereerd. Het vermogen dat bij stage 2 tuning wordt gewonnen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type modificatie, de staat van de aanbouwdelen van de motor en het budget.

Chiptuning stage 3

Als stage 1 of 2 tuning niet voldoende is, is er nog stage 3 tuning voor snelheidsliefhebbers. Stage 3 tuning omvat dezelfde werkzaamheden als stage 1 en 2, maar met extra hardwarematige aanpassingen zoals een grotere turbo, injectors en/of verstuivers. De vermogenstoename kan niet vooraf worden aangegeven en het is belangrijk om rekening te houden met een langere tijdsduur voor deze aanpassing. Budget speelt ook een belangrijke rol bij stage 3 tuning.